Test Fotoblok

Test fotoblok

Een foto op hout kennen we eigenlijk allemaal wel. Maar wat nu als je geen ruimte hebt aan je muur om zo’n mooie print op te hangen? Of misschien wil je geen gaatjes boren in je muur? Of je wil misschien weer eens wat anders?

Dan is een fotoblok ideaal. Deze kun je makkelijk neerzetten en verplaatsen. En ik heb geluk want ik mag zo’n fotoblok gaan testen bij FotoOpHout.nl.

Website

De site geeft meteen de diversiteit van dit bedrijf aan. Want behalve hout kun je bij FotoOpHout.nlook kiezen voor wanddecoratie op andere materialen zoals oa. een foto op forex, aluminium, canvas en zelfs fotobehang. Maar ik ga voor een fotoblok op hout. In eerste instantie kijk ik verkeerd en kies ik voor het tabblad wanddecoratie en dan foto op hout. Hier staat het fotoblok niet tussen. Ik ga verder kijken en bij het tabblad fotocadeaus zie ik hem meteen staan.

Het keuzemenu zorgt ervoor dat al je wensen kunnen worden ingevuld. Het formaat, de houtsoort, de whitewash behandeling, bewerking en de mogelijkheid om je foto te controleren. Er staat ook een duidelijke uitleg bij wat alles betekent en dit vind ik erg prettig.

Ik kies zelf voor een print op bamboe, formaat 30×20 en met whitewash want bij het afdrukken van een foto (ongeacht de ondergrond) wordt het wit in een foto niet geprint. Dus al het wit in een foto zou de kleur van de ondergrond krijgen en dit betekent anders dat het wit in de foto een houtkleur heeft. Met whitewash blijft wel de sfeer van het hout. Dus dit is zeker een aanrader.

De fotocontrole laat ik zelf niet doen omdat ik een professionele camera heb en goede kwaliteit foto’s heb. Voor een ander adviseer ik dit zeker te doen om teleurstellingen te voorkomen.

Ik heb een foto gekozen van onze hond Charly, een foto met sprekende kleuren en ook wit in de foto. Ik ben reuze benieuwd hoe deze kleuren op het hout overkomen en of de details behouden blijven. Want dat lijkt me toch lastig op een houten ondergrond.

Tips

Tijdens mijn bezoek aan de website kwam ik nog een paar dingen tegen welke ik ook wil benoemen.

  • In het winkelmandje vul je de factuurgegevens en adres in. Hier mis ik zelf de ruimte om mijn bedrijfsnaam in te vullen.
  • Persoonlijk vind ik een fotoblok ook erg mooi met afgeronde hoeken. Misschien een idee om deze mogelijkheid ook aan te bieden.

Resultaat

Het pakket wordt keurig op tijd geleverd en is stevig verpakt waardoor de kans op beschadigingen tijdens transport minimaal is. De print heeft mooie kleuren met een matte uitstraling wat uiteraard bij het hout past. Het wit is ook echt wit. Het blok is breed waardoor het stevig is en goed blijft staan. Ook zijn de details goed te zien. Natuurlijk is het minder scherp dan bijvoorbeeld aluminium maar dat hoort juist bij dit product. Het hout geeft een extra sfeer aan de foto. Zie de bijgevoegde foto voor het eindresultaat.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over FotoOpHout.nl. De duidelijke en gebruiksvriendelijke website, de vele opties met bestellen en de klantenservice zijn top! De levering is als je mag verwachten en de kwaliteit is goed. Ik vind het fotoblok zelf ook erg geschikt om cadeau te geven.

Wil je nou ook zo’n mooie foto op hout maken?

Kijk dan zeker eens op FotoOpHout.nl