Review Hexagon van de Canvas Company

Wat leven we nu toch in een gekke en onzekere tijd. Een tijd vol nare berichten, waarin de meesten van ons binnen moeten blijven, het werk ‘stil’ staat en je ineens thuisjuf/meester bent voor je kinderen. Net als ik…. Daarom is het fijn om even stil te staan bij andere dingen. Dus was ik erg blij dat ik benaderd werd door de Canvas Company om hun Hexagon te mogen testen. Een welkome afleiding!

Hexagon

Ik hoor je denken…een Hexagon…wat is dat nou weer? Maar je hebt ze vast al ergens langs zien komen. Deze zeshoekige tegeltjes kun je gebruiken om je muur eigentijds te bekleden. Door middel van een mix van verschillende foto’s en eventueel teksten krijg je een gave en unieke collage. Je kunt deze collage blijven uitbouwen of verwisselen. Ideaal want zo groeit deze wanddecoratie met jou mee! Echt weer eens wat anders.

Website

Op de site van de Canvas Company kies ik voor eigen foto op Hexagon, formaat 22 x 19, 9 stuks. En dan kan het bestellen beginnen. Het bestellen is eenvoudig want je kiest zelf de foto’s of tekst welke je wilt gebruiken. (Ik kies dit keer niet mijn eigen foto’s maar de foto’s die mijn lieve vriendin Lory van Sweet Seasons fotografie van ons gezin heeft gemaakt. Deze prachtige foto’s verdienen echt een plek aan de muur)

Het handige van de bestelsoftware is dat je de foto ook nog kan slepen of inzoomen zodat op de tegel echt hetgeen staat wat jij wilt. Bij de winkelmand zie je een overzicht staan van de door jouw gemaakte tegels. Ik zag hierbij trouwens wel staan hoe je een tegel kunt verwijderen maar ik zag geen optie om je tegel te wijzigen. Ik had er zelf 1 die ik wilde aanpassen maar toen moest ik mijn bestelling uiteindelijk weer helemaal opnieuw invoeren. Dit kan vast gemakkelijker!

Resultaat

De Hexagon was na bestelling binnen een week in huis en ik werd keurig door de DHL op de hoogte gehouden van de levering. In het doosje zaten de negen Hexagon tegels, een gebruiksaanwijzing, een witte afstandshouder en plakstrips. Het materiaal van de Hexagons is Forex, dit is een hele lichte vorm van kunststof. Dit is ook mooi strak en de foto’s zijn scherp en kleurecht afgedrukt.

Bevestigen

Ik heb normaal twee linkerhanden met dingen ophangen. Vooral met timmeren / boren heb ik altijd ruzie met de hamer, de muur en uiteindelijk ook met mijn man. 😉 Daarom werd ik heel blij van het idee dat ik deze tegels met plakstrips kan bevestigen. Dit is voor mij ideaal en ik kan ze ook schadevrij verwijderen. Dus begonnen mijn handen te jeuken om dit te proberen. Eerst legde ik de Hexagon uit op mijn tafel om te bekijken welke vorm en combinatie van foto’s ik wil. Daarna plakte ik de strips achterop de tegels en ging ik aan de slag. Met de eerste tegel die ik op de muur plakte had ik wel even de hulp van mijn man nodig omdat hij kon checken of de tegel echt waterpas werd geplakt. En toen was de basis gelegd en kon ik helemaal alleen verder. (ja…echt waar…helemaal alleen!)  Elke keer gebruikte ik de afstandshouder welke ervoor zorgde dat het niet mis kan gaan. Bij iedere tegel werd ik steeds blijer, langzaam zag ik mijn kunstwerk tot leven komen.… En toen het af was ik helemaal trots op mezelf.

Conclusie

Ik ben erg blij met mijn Hexagon. Ik kan iedereen die ook een hippe en unieke muur wilt deze wanddecoratie zeker aanraden. Zelfs het ophangen is een feestje! Bij de Canvas Company hanteren ze nu leuke kortingen dus wil jij ook even met iets anders bezig zijn in deze gekke tijd. Dit is je kans!

Leuk weetje: In de zomer wil ik de slaapkamer van mijn jongens een complete make-over geven. Nu zit ik al regelmatig op internet om ideetjes op te doen. Toen ik op de site van Canvas Company zat zag ik een heel gaaf idee voor hun kamer. Namelijk wereldkaart behang. Lekker stoer en veel verschillende soorten dus ik heb hem op mijn moodboard gezet. Wordt vervolgd. 😉